18, 19, 20 en 21 Mei
    2018

Havendagen

De Havendagen zijn in 1994 ontstaan, toen destijds de Gemeente Brederwiede de haven had overgedragen aan de inwoners van Vollenhove. Er werd toen aan deze overdracht op een feestelijke wijze aandacht geschonken. Activiteiten werden er georganiseerd t.b.v. de bevolking door (in willekeurige volgorde) de VVV-Vollenhove, VOC, Roel v/d Zweerde namens (Gemeente) en de gezamenlijke horeca.
Hiervoor werden er diverse oude boten gecontracteerd om naar Vollenhove te komen ter opluistering van dit evenement.

Leuk detail is dat door dit "gezellige" initiatief het Vollenhoofsch Visserskoor is ontstaan.

Vervolgens is de braderie verder uitgebreid in al de jaren daarna. Vele sleepboten, oude vissersboten,theater optredens en gratis kinderactiviteiten.
Dit werd ook nog eens in 2006 aangevuld met de zuidwalbotter VN66 van Stichting 't Venose Skutien. Een aanwinst voor Vollenhove!
Een grote braderie, boekenmarkt, kindervrijmarkt etc. wordt verzorgt door Streekevenementen


Ondertussen zijn de Havendagen uitgegroeid, mede dankzij een enthousiaste werkgroep en de vele sponsoren en vrijwilligers, tot één van het grootste gratis toegankelijke evenementen van Steenwijkerland.
Voor de werkgroep Havendagen is altijd een groot aandachtspunt, het organiseren van gratis kinderactiviteiten, diverse attracties en zorgen voor gratis parkeergelegenheid. Hiermee kan wel gezegd worden dat de Havendagen, tijdens het Pinksterweekend, een groots 4-daags familie-evenement is voor Vollenhove en omstreken, met veel gezelligheid voor jong en oud!!

Tot ziens,

Werkgroep Havendagen Vollenhove
FacebookTwitter

Nieuwsberichten


Alle nieuwsberichten
Copyright © 2019 Havendagen | Realisatie : alstro webdesign