Buiten koken in de herfst

Het barbecueseizoen eindigt op 1 september, en daarna kan je een half jaar niet buiten eten. Toch? Nee hoor! Niet als je één van deze handige kookmethodes gebruikt. Daarmee kan je in de late herfst en zelfs in de winter met je gezin of vrienden genieten van het buitenleven, terwijl er iets heerlijks boven het kampvuurtje staat te pruttelen. Doe hier inspiratie op om buiten te koken in de herfst.

Hongaarse ketel

De diepe ketel die vaak ‘heksenketel’ wordt genoemd is een traditionele Hongaarse kookpot. Hij heet ‘bogracs’ en wordt al eeuwen door Hongaarse herders gebruikt om te koken terwijl ze hun schapen of runderen hoeden. De bogracs is een zware, onverwoestbare ketel waarin je heerlijke stoofpotten en soepen kunt klaarmaken. Denk aan goulash, curry of chili. Hang de ketel aan de ijzeren driepoot boven het kampvuur en geniet van het buiten zijn terwijl je eten gaart.

Skottelbraai

Is het net één avondje mooi weer? Laat de loodzware barbecue in de schuur, en vergeet het gedoe met kolen en roosters. De skottelbraai is een lichtgewicht kookapparaat uit Zuid-Afrika. Hij werkt op gas en wordt heel snel warm, waarna je in een oogwenk je eten klaarmaakt op de hete metalen schotel bovenop.

Je kan de lichte skottelbraai makkelijk met de auto meenemen naar feestjes. Zoek je trouwens een nieuwe inrichting voor je bedrijfswagen? De superieure systemen van Work System zijn dan de best mogelijke keuze.

Dutch oven

Een Dutch oven is een grote pan van zwaar gietijzer. Hij werd door de pioniers in Amerika gebruikt om ‘s nachts eten te garen in de resten van het kampvuur. Deze pan zet je in de hete kolen en as, en je bedekt hem met een extra laag kolen. Wat er ook in de pan zit, het wordt langzaam verrukkelijk. Hiermee maak je taartjes, brood, grote stukken vlees, maar ook soep of gekookte groente klaar in de kou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *