De drie leukste spellen voor op de camping

Hou je van kamperen met een caravan of tent in het groen? Voor sommige mensen betekent dat ontspannen, lezen en zonnen. En misschien een heerlijke cake of taart bestellen – je hebt er immers het hele jaar hard voor gewerkt, dus waarom zou je niet? Geniet er van!

Voor anderen is kamperen buiten zijn, actief zijn, genieten van natuur, zon en wind. Daar past een eigen serie spellen bij, die je met je gezin of vrienden op elk verloren moment kan spelen. Ze hebben redelijk wat ruimte nodig, maar dat is nou net geen probleem!

Klootschieten

Een ‘kloot’ is een bal – in dit geval een metalen variant. Ben je op weg naar een plek dichtbij? Maak de reis extra leuk door de wandelaars in twee teams te verdelen, en allebei een ‘kloot’ te geven. Elke beurt gaat het er om wie de bal zo ver mogelijk weg gooit, en dus in de minste worpen het eindpunt bereikt.

Frisbee

Gewoon frisbee is heerlijk vermaak voor kleine groepen. Met de deelnemers in een cirkel probeer je de frisbee zo vlekkeloos mogelijk over te gooien van persoon naar persoon – uiteraard zonder dat de vliegende schijf op de grond komt. Een lummel in het spel gooien is extra leuk. En bij Ultimate Frisbee speel je in twee teams, ongeveer volgens de regels van handbal!

Kubb

Een Scandinavisch werpspel waarbij goed mikken en de tegenstander uitdagen net zo belangrijk zijn. Probeer de blokjes van de tegenstander omver te werpen met stokken, tot ze allemaal in het veld staan. Schakel ze één voor één uit en gooi dan als laatste stuk de koning om, en je hebt gewonnen! Kubb kan binnen een kwartier voorbij zijn, maar ook uren duren – geweldig voor de lange zomeravonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *