De hoogte in

Een bezoek aan een klimbos is een hele belevenis. Klimbossen zijn bossen waarbij door middel van kabels, touwen en houten platforms diverse routes zijn uitgezet tussen de boomtoppen. Uiteraard krijg je voorafgaand aan het klimmen duidelijke instructies van een ervaren klim-instructeur. Hij of zij legt uit wat het belang van zekeren is en hoe je dit vakkundig dient uit te voeren.

Vervolgens word je voorzien van een veilige klimuitrusting welke bevestigd wordt aan een veiligheidslijn. Daarna kun je beginnen met klimmen en klauteren. Doorgaans variƫren de routes in lengte, hoogte en moeilijkheidsgraad, dus het is aan te raden om vooraf te bepalen welke route het meest geschikt is voor jou en jouw gezin.

Voor de meeste klimbossen geldt een minimale reikhoogte van 1.30 meter. Deze reikhoogte meet je door volledig recht te gaan staan, je armen boven je hoofd te houden en je vuisten te ballen. Vervolgens meet je de afstand tussen de bovenkant van de vuisten en de grond. Is deze afstand minimaal 1.30 meter, dan kun je bij de meeste klimbossen aan de slag. Vele klimbossen beschikken vaak ook over een route waarbij de minimale reikhoogte 1.60 meter is. Het is van essentieel belang dat de deelnemers aan de vereiste reikhoogte voldoen om de route te kunnen volbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *