Fort Boyard

Het spel Fort Boyard ken je wellicht nog van het Nederlandse televisieprogramma uit 2011. Een eerdere versie van het programma werd overigens al in 1991 uitgezonden onder de naam ‘De Sleutels van Fort Boyard’. Dit was de Nederlandse versie van het Franse spelprogramma ‘Les Clés de Fort Boyard’ dat vanaf 1990 op de buis te zien was.

Tegenwoordig kun je dit spannende spel ook zelf spelen op een geweldig outdoor terrein op de Veluwe. Deze activiteit is zeer geschikt voor bijvoorbeeld een vrienden- of familieweekend of een teambuildingsdag met je collega’s.

Wat is het doel van het spel?

Verschillende teams moeten tegen elkaar strijden gedurende een zoektocht naar gouden munten en sleutels. De diverse opdrachten moeten binnen een bepaalde tijd worden volbracht om een sleutel te kunnen verkrijgen. Het uiteindelijke doel is om met je team zoveel mogelijk sleutels te bemachtigen waarmee je bij het finalespel de kluis moet zien te kraken. Hoe meer sleutels jouw team heeft vergaard bij de aanvang van het eindspel, des te meer kans je hebt om door het hek te komen en de kluis te bereiken.

De opdrachten

De opdrachten die bij dit spannende Fort Boyard-spel horen zijn erg boeiend. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om met een echte handboog te schieten. Ook is er een opdracht waarbij je jezelf een weg moet banen door een gangenstelsel. Bovendien is er een moeilijke puzzel die opgelost moet worden. Voor de echte waaghalzen is er een oversteek die gemaakt dient te worden over een smalle balk van 15 centimeter, welke op een hoogte hangt van maar liefst 10 meter. Spanning en sensatie gegarandeerd!

In het originele Fort Boyard spel op de televisie waren overigens ook eetproeven die de kandidaten moesten ondergaan. Die zijn echter uit het spel geschrapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *