Goed voor het milieu

Buitenactiviteiten met het hele gezin kunnen behalve entertainend ook erg goed voor het milieu zijn. In dit artikel geven we je een aantal leuke voorbeelden.

Klusjes in de natuur opknappen

De natuurwerkers van de toekomst zijn natuurlijk onze kinderen. Als initiatief heeft de organisatie LandschappenNL in het jaar 2000 de ‘Natuurwerkdag’ opgezet. De Natuurwerkdag wordt op de eerste zaterdag in november gehouden en vindt plaats op meerdere locaties in heel Nederland. Deze dag staat geheel en al in het teken van de natuur en het onderhoud ervan.

Zo kunnen kinderen helpen met het knotten van wilgen, het maken van vogelhuisjes en insectenhotels en het opruimen van de heide. Kortom, het zijn leerzame activiteiten die de kinderen in de buitenlucht kunnen uitvoeren.Bovendien zijn de klusjes erg nuttig.

 

Zwerfafval opruimen

Het zal voor de meeste mensen geen favoriete bezigheid zijn: afval opruimen. Het kan echter geen kwaad om eens met een ander oog naar de natuur te kijken. Loop maar eens een uurtje door het bos en kijk eens goed om je heen. Hoeveel zwerfafval kom je tegen? Het is belachelijk hoeveel troep er in de natuur belandt door toedoen van de mens! Het is dan ook erg zinvol om al dat afval op te ruimen. Daarom kun je samen met je gezin een zwerfafvalbrigade starten. Ben je van plan om op een heerlijke zondagmiddag in de natuur te gaan wandelen met je kroost? Neem dan gewoon eens een aantal vuilniszakken mee plus een paar handschoenen, en laat je kinderen zoeken naar afval. Als je er een wedstrijdje van maakt wordt het ook nog een leuke en spannende activiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *