Kledingkeuze bij buitenactiviteiten

Bij buitenactiviteiten is er eigenlijk altijd sprake van beweging. Als het om specifieke georganiseerde outdoor sporten gaat, kan daarvoor speciale kleding nodig zijn. Wanneer je bijvoorbeeld gaat mountainbiken, dan zijn knie- en elleboog beschermers evenals een helm zeker aan te raden. Als je een fanatieke sporter bent, is het de moeite waard om deze speciale kleding zelf aan te schaffen. Voor de incidentele sporter is het voordeliger om de kleding – indien mogelijk – te lenen van iemand anders of te huren bij een outdoor onderneming. Maar ook voor de wat lichtere buitenactiviteiten zoals een wandeling of een fietstocht is het verstandig om van tevoren goed over de kleding na te denken.

De kledingkeuze is natuurlijk afhankelijk van het weer en van het seizoen. Het allerbelangrijkste is dat de kleding die je draagt gedurende de buitenactiviteiten comfortabel zit. Als je het tijdens een activiteit te warm of te koud hebt, zul je er immers snel genoeg van hebben. Daarnaast moet je jezelf gemakkelijk kunnen bewegen in de kleding. Het is een goed idee om voor je vertrek een aantal vreemde en strekkende bewegingen te maken om te controleren of de kleding dan nog steeds lekker zit.

Voor de meeste mensen is het belangrijk om te weten hoe ze eruitzien: komen er geen lichaamsdelen (die je normaliter graag bedekt houdt) teveel in beeld bij bepaalde bewegingen, en komt je figuur mooi uit in de kleding die je draagt? Met name vrouwen besteden hier de nodige aandacht aan. In de zomer zie je vooral sportieve korte broeken en mouwloze T-shirts tijdens buitenactiviteiten. Mensen zien er graag sportief uit, ook al maken ze een rustige wandeling.

Bij wat frissere temperaturen is een hippe mom jeans uitermate geschikt voor buitenactiviteiten. Er zijn diverse modellen met een prima pasvorm waarin je graag gezien wilt worden. Een andere reden om een jeans aan te doen is de stevigheid van het materiaal. Als je tijdens een boswandeling achter een prikkelstruik blijft haken, is de kans vrij klein dat een jeans gaat scheuren, wat bij vele andere stoffen vaak wel het geval is. Een trui of een jas die weinig weegt zodat je hem ook gemakkelijk om je middel kunt binden wanneer het te warm wordt, is ook erg praktisch. Je kunt natuurlijk ook extra bescherming in een rugzak meenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *