Leuke outdooractiviteiten met je vrienden

Zijn jij en je vrienden toe aan een dagje ravotten, blauwe plekken oplopen en andere manieren van male bonding? Dan is het tijd om het bos in te gaan en mee te doen aan leuke outdooractiviteiten! Van de suggesties hieronder gaat je bloed ongetwijfeld sneller stromen!

Boogschieten (op posters)

Wil je je even een middeleeuwse ridder voelen en grote wapens met scherpe punten hanteren? Regel dan een set handbogen en pijlen, zorg voor een doel (bijvoorbeeld een strobaal) en kijk wie met de grootste precisie het doelwit kan raken. Het wordt extra leuk als je mikt op een grote poster van je baas, je ex of die kerel in de kroeg waaraan jullie allemaal een hekel hebben. Bestel je gepersonaliseerde poster bij de webshop https://www.bga.nl/ en kijk wie op de meest treffende wijze het schot lost!

Paintball

Er lekker op los knallen vergezeld van slimme tactieken is de grote-mannenversie van soldaatje spelen. Een reservering bij een goed paintballcentrum geeft jou en je vrienden de mogelijkheid om elkaar te besluipen om vervolgens je magazijn leeg te knallen op de ongelukkige die voor je loop komt. Een variant ervan is ‘archery tag’, ook een handboogspel maar dan met pijlen die voorzien zijn van zacht schuimmateriaal. Het voordeel van dit spel is dat je zelf goedkoop een set kunt huren, die je op je eigen terrein kunt gebruiken.

Strong man run

Dit is wellicht de stoerste van de mannelijke activiteiten, hoewel vrouwen opvallend vaak hoog scoren. Een ‘strong man run’ is een parcours met hoge obstakels, kruip-door-sluip-door passages en een flinke hoeveelheid modder. Dit is echt afzien, maar door elkaar aan te moedigen en te helpen beleef je tijdens een ware ‘strong man run’ samen een ervaring die je nooit meer zult vergeten. Doe echter geen kleren aan waaraan je gehecht bent, want de meeste kleding overleeft dit parcours niet.

Mountainbiken

Veel Nederlandse bossen en heidevelden hebben speciale mountainbiketrajecten zodat je dwars door het bos kunt jakkeren. Natuurlijk zijn die routes zo aangelegd dat je regelmatig een flinke kuil of een steile heuvel tegenkomt. Met je vrienden door het bos crossen laat je bloed ongetwijfeld sneller stromen en kan mooie momenten opleveren. Vergeet de helmen en de icepacks niet.

Kano├źn of supboarden

Wat is er leuker dan een dag op het water door te brengen? Een zeiljacht huren valt vaak tegen omdat niet iedereen vermogend is, maar er is immers altijd wel een kanoverhuurbedrijf in de buurt. Vaar met je maten relaxed een rivier af, of ga voor echte inspanning en huur snelle kajaks waarmee je probeert als eerste het eindpunt te bereiken. Ook stand-up paddle boards of supboards, waarbij je recht op je vaartuig staat, kunnen een hilarische middag teweegbrengen, vooral als je iemand meeneemt die met moeite zijn evenwicht kan bewaren.

Vissen

Klinkt dit allemaal te actief voor jouw vriendengroep? Dan is er nog een manier om te genieten van het buitenleven en van de natuur: ga met z’n allen naar een visvijver waar je een middag lang kunt kletsen terwijl je wacht tot je dobber zinkt. Na afloop kun je de gevangen vis roosteren boven een kampvuurtje. En wil je een iets actievere visdag, kies dan voor een plek waar je kunt vliegvissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *