Varen is hot!

Varen is populairder dan ooit en dat is te merken: het wordt steeds drukker op het water. De meeste mensen vinden varen een heerlijke outdoor activiteit waarbij ze een frisse neus kunnen halen en heerlijk kunnen genieten van de zon. Varen wordt ook steeds meer een sociale aangelegenheid: een eind varen met vrienden of familie, vergezeld van een hapje en een drankje brengt vaak veel gezelligheid met zich mee.

Florerende handel in boten

Sinds de overheidsmaatregelen met betrekking tot ‘corona’ van kracht zijn en we te maken hebben met reisrestricties, zijn de boten bijna niet aan te slepen. Vooral boten tot ongeveer 5 meter zijn bijna niet meer te verkrijgen. Nautische bedrijven maken tegenwoordig gebruik van een handig systeem waarmee de bedrijfsmedewerkers alle klantinformatie op één centrale plek kunnen terugvinden. Op die manier kan een goed overzicht worden verkregen. Zo valt het op dat veel boten worden aangeschaft door nieuwbakken watersporters.

Met behulp van een goed functionerend CRM-systeem, zoals dat van lime-technologies.nl kan een boot(verhuur)bedrijf handig inspelen op deze lucratieve situatie. Het systeem faciliteert het salesbeheer, de leadopvolging en het pipeline management, waarbij alle data gevisualiseerd kunnen worden op overzichtelijke dashboards, wat voor meer efficiëntie zorgt. Dit zal uiteindelijk leiden tot meer omzet. Zeker als er door het bedrijf behalve boten ook nog bootaccessoires en/of vaarbenodigdheden worden verkocht.

Vakantievieren op de boot

De reden dat er steeds meer boten worden verkocht heeft ongetwijfeld te maken met de geldende reisbeperkingen. Met een eigen boot kun je er altijd op uit trekken en je kunt zelf bepalen of je de drukte opzoekt of niet. Veel mensen gebruiken tegenwoordig hun vakantiegeld om een boot te kopen en soms wordt er zelfs een lening voor afgesloten.

Afhankelijk van het type boot kun je misschien zelfs meerdere dagen aaneen varen waarbij je slaapt op de boot. Kun je niet slapen op de boot, dan kun je altijd aanleggen in een gezellige haven en in een hotel overnachten. Of je slaapt thuis en trekt er de volgende dag weer opnieuw op uit. Nederland beschikt over een groot aantal prachtige vaarwegen en plassen, dus ook tijdens het varen valt er genoeg te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *