Welke vezels zitten er in een sportshirt voor buiten?

De sportshirts van bekende sportwinkels zoals aim’n zijn gemaakt van verschillende soorten textiel. Sommige bestaan zelfs uit een mix (blend) van stoffen welke op het eerste gezicht vaak onbekend lijken.

Wat heb je nou aan een T-shirt van een blend van polyamide met elastaan? Laat ons je uitleggen waarom deze sportshirts ideaal zijn voor buitenactiviteiten zoals hardlopen, fietsen en teamsport.

Polyester

Deze bekende kunststof is lichtgewicht en ademt goed, zodat het zweet bij fysieke inspanning in de buitenlucht goed wordt opgenomen. Deze vezel is bovendien laag in prijs.

Katoen

Een T-shirt van aim’n dat uit een blend met katoen bestaat is zacht en ademt erg goed. Katoen is bovendien een natuurlijke stof, waardoor het tevens geschikt is voor mensen met een gevoelige huid.

Polyamide

Polyamide of nylon is kreukvrij en dus mooi. Bovendien is het erg slijtvast, zodat je lang intensief gebruik kunt maken van je sportshirt. Handig wanneer je buiten gaat survivallen of aan een contactsport doet.

Elastaan

Deze kunstvezel is buitengewoon rekbaar, waardoor dit aim’n sportshirt perfect op je huid aansluit. Dat is goed voor de warmte-isolatie, waardoor je zelfs op de koudste dagen toch buiten kunt sporten. En die strakke pasvorm oogt ook nog eens mooi!

Spanning en sensatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *