Zelf outdoor activiteiten organiseren

Zijn de evenementenbureaus momenteel gesloten vanwege de coronacrisis? En wil je liever niet te veel geld kwijt zijn aan het organiseren van een feest of teamuitje? Dan is het misschien een leuk idee om zelf outdoor activiteiten op touw te zetten. Hieronder volgen enkele spannende suggesties waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

Leen een spel

De makkelijkste manier om een spellenmiddag of -avond buitenshuis te organiseren is een spel te kopiëren. Online kun je leuke speurtochten, ideeën voor sportieve activiteiten en kant- en klare quizzen vinden. Zoek de leukste spelonderdelen uit en maak het spel geschikt voor jouw kampeervakantie of avondje rond het kampvuur.

Huur spelmateriaal

Materiaal huren is meestal goedkoper dan een compleet verzorgd evenement boeken. Bovendien krijg je de beschikking over spelmateriaal dat je niet zelf kunt improviseren. Met een set pijlen en bogen kun je bijvoorbeeld het spannende teamspel Archery Tag spelen in het bos. Hetzelfde geldt voor enkele sets geweren waarmee je kunt lasergamen en clubs waarmee je boerengolf kunt spelen. Ook ballen, grote 3D-puzzels, kano’s en sportmaterialen geven je de gelegenheid om tegen lage kosten een spannende outdoor activiteit op touw te zetten.

Gebruik je laptop of Macbook Pro

Met behulp van de hedendaagse technologie kun je voor geweldige activiteiten zorgen. Met een refurbished Macbook Pro 2015 kun je makkelijk een outdoor activiteit vormgeven. Gebruik deze handige mobiele computer om de score van kleine sportspellen bij te houden. Ook kun je via je MacBook telkens nieuwe hints versturen naar de smartphones van de deelnemers aan je speurtocht. Bovendien kun je het apparaat gebruiken om buiten een pubquiz of pictionary-achtig spel te presenteren.

Kies voor ruig

Wanneer je je vaak in een kantooromgeving bevindt, kan het een verademing zijn om eens een echte stoere activiteit buitenshuis te organiseren. Daarmee verleg je je grenzen en bereik je door ontberingen een betere teambuilding. Hout hakken en buiten koken op een kampvuur is voor veel mensen al erg spannend. Een survivalparcours uitzetten of een wandeltocht met ingewikkelde routetechnieken spreekt eveneens tot de verbeelding. Of misschien ken je iemand die een bootcamp wil organiseren voor jouw groep!

Verken de stad

Indien jouw vrienden of collega’s te weinig tijd doorbrengen in de natuur, dan is het absoluut de moeite waard om je activiteiten buitenshuis te organiseren. Een stadsspeurtocht langs alle mooie plaatsen en monumenten zal bij velen in de smaak vallen. Met Crazy 88 of Scavenger Hunt, waarbij dwaze opdrachten moeten worden uitgevoerd of voorwerpen moeten worden verzameld, daag je je vrienden of collega’s uit om spontaan en creatief uit de hoek te komen. En voor een vrijgezellenfeest kun je matchende shirtjes versieren en eventueel de stoute attracties die de stad te bieden heeft bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *